Gisteravond is het laat geworden bij de geweldige lezing van kankerspecialist Ty Bollinger in Centrum Zonnewijzer, Aalsmeer. Ik heb veel bijgeleerd met betrekking tot de alternatieve behandeling van kanker en andere degeneratieve ziekten. Maar ondanks het latertje, was het vanochtend een vroegertje. Er stonden drie kerels voor de deur om de luchtverversingsinstallatie van mijn huis te vervangen. En dat is een flinke klus van een dag. Voor dag en dauw stond ik in de supermarkt om koffie, koffiemelk en cake te halen voor de werkmannen. Dat heb ik niet standaard in huis. En op deze werkdag waar de koppen koffie en stevige boterhammen met kaas over de tafel gingen, had ik ook zin in vullende kost. Niks geen juice, salade of crackertje. Nee, een huzarensalade moest dat worden. Ik kan daar nooit genoeg van krijgen. Maar hoe zou ik dat gaan aanpakken? Een rauwe, vega huzarensalade?

Mijn aardappel en huzaren salades zijn al tientallen jaren beroemd (*kuch*), maar ook andere salades en koude schotels die ik maak zijn heerlijk. Ik ben ooit een cateringsbedrijf gestart, vanwege de enorme lol die ik had in het bereiden van koude gerechten. Dit cateringbedrijf kon niet doorgaan, omdat ik deze niet gewoon mocht starten in mijn eigen keuken vanwege hygiëne voorschriften.

Een huzarensalade kan ik maken. De vraag van vandaag is: Hoe doe ik dat met ongekookte ingrediënten van enkel plantaardige komaf? Het bleek niet moeilijk en mijn huisgenoten vonden het ook heeeeeeeeerlijk!

 

Ingrediënten:

  • Stukje van 4 centimeter courgette
  • Stukje van 4 centimeter komkommer
  • 1 appel
  • 1 kleine ui (of half kopje zilveruitjes)
  • 2 augurken
  • 1/3 gele paprika
  • 6 snoeptomaatjes
  • 6 halve walnootjes
  • 2 volle eetlepels rauwe mayonaise
  • Himalaya zout, versgemalen peper en dille naar smaak

Bereidingswijze:

Snijd de courgette, komkommer, appel, ui, augurken, paprika en snoeptomaatjes in kleine blokjes. Hak de walnootjes grof en doe alles met de kruiden en mayonaise in een kom. Even goed mengen en klaar is Klara! Eventueel serveren op een bedje verse bladsla, gegarneerd met wat augurk en tomaatjes. Het ziet er erg simpel uit. En dat is het eigenlijk ook 😉

Geniet lekker van dit oerhollandse gerecht!

Liefs, Tanja

 

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.