Het leek een aardige tweede Pinksterdag te worden met een fijn zonnetje en allerlei leuke plannen in het verschiet. Na een heerlijke worteljuice waar ik iets meer citroen in deed dan anders, begon ik goedgemutst met het schrijven van wat blogs. Ik stuitte alleen op een vervelend probleem, waardoor ik geen YouTube video’s meer kon weergeven boven mijn blog. Hier ben ik uren mee bezig geweest, zonder een oplossing te vinden. Nadat ik een banaan had verorberd besloot ik in een niet al te warm bad te gaan om te ontspannen van al het ‘gedoe’ van de ochtend. Ik was inmiddels namelijk ook bijzonder humeurig geworden en voelde me niet bepaald happy. Na mijn bad zouden mijn vriend en ik op pad gaan om te genieten van Pinksteren en ons spaarzame samenzijn.

Maar nadat ik uit bad kwam en me had aangekleed, voelde ik me met de minuut verslechteren. Ik heb nog geprobeerd om wat te werken, maar eenmaal opgestaan en in de keuken belandt om een kopje thee te zetten, ging ik tot groot afgrijzen van mijn geliefde, bijna tegen de vlakte. Ik zag asgrauw en hij heeft me snel op de bank gelegd. Ik voelde me hondsberoerd. Nog veel slechter dan gisteren. Maar mijn lichamelijk falen was voor mij nog niet het ergste.

Tot september 2014 heb ik gezond gegeten en na een juice fast van twee weken ben ik de fout weer in gegaan. Acht maanden lang! De maanden oktober tot en met maart waren voor mij zeer enerverend. Op diverse levels van mijn leven had ik ernstige tegenslagen te verduren: onder andere qua gezondheid, financiën, zakelijke plannen en op intermenselijk vlak. Ik heb er letterlijke grijze haren van gekregen en al mijn stress heb ik weggegeten met junk food en weggespoeld met wijn. Ik ben er niet trots op. Keerzijde van deze maanden is dat ik niet alleen heel veel toxines in mijn lichaam heb opgeslagen, maar dat zich ook emoties zoals woede, verdriet, angst en teleurstelling hebben vastgezet in mijn lijf. Immers; in plaats van ermee te dealen, vrat en dronk ik ze weg.

Nu krijg ik de rekening gepresenteerd. Alles komt er uit en dat voelt niet fijn. Emotionele detox is een bekend bijverschijnsel van lichamelijke detox. Onze cellen slaan namelijk niet alleen letterlijke vergiften op, maar ook al onze onverwerkte emoties. Hier kun je verschrikkelijk ziek van worden mits ze niet worden aangepakt en tot uiting komen in diverse lichamelijke en geestelijke aandoeningen in een grote diversiteit.

Ik kan er maar beter gewoon eerlijk over zijn, want de kans is groot dat jij, als je deze Challenge ook besluit te doen of gewoon via via op deze blog terecht komt, meer wilt weten over de effecten van detox. Ik heb gisteren een blog geschreven die dieper ingaat op detox in zijn algemeenheid en de rol van yoga in het bijzonder en over ontgiften met cacao. Wellicht kun je daarmee ook je voordeel doen.

Vandaag ging het gelukkig later op de middag na een middagdutje weer beter en kon ik ’s avonds naar de ontzettend interessante lezing gaan van alternatief kanker researcher en specialist Ty Bollinger.

En morgen dan ECHT de rauwe pizza!!

Liefs, Tanja

 

Photo credits Peace: cc Momo (Flickr)


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.