Mijn eerste dag Raw Food Challenge begint helemaal niet verkeerd en dat is ook de bedoeling! De eerste 2,5 dag zijn altijd redelijk eenvoudig. Het ego houdt ook wel van wat nieuws, voor even dan. Tegen de middag van dag drie begint mijn Bourgondisch Ego altijd tegen te sputteren. En dan krijg ik beelden op mijn netvlies van Patat met Mayo, Frans stokbrood met zelfgemaakte Eiersalade en Pasta Bolognese met Parmezaanse kaas.

Om mijn egootje gelijk maar even in de watten te leggen, heb ik vandaag echt Raw Cuisine gegeten. Zo noemen we de Raw Food keuken die de gekookte keuken nabootst. Daar vertelde ik gisteren al wat over. Pizza, brood, crackers, bonbons, taarten, koekjes, pesto, tapenades, ijs, kaas, wraps, je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is te maken met volledige rauwe, levende, plantaardige voeding. En het is ook nog eens heerlijk. Als je eenmaal na een tijdje gewend bent aan de levende voeding en ook je smaakpapillen dan tot rust zijn gekomen na al die jaren van te zoete en te zoute voedingswaren, ga je anders eten. Eenvoudiger. De dehydrator (droogoven) die je gebruikt om voeding te drogen bijvoorbeeld voor het maken van crackers, gebruik ik na een aantal maanden niet meer. Maar nu is het fijn dat ie er nog is!

Ontbijt

Vandaag ben ik de dag gestart met een Groene Juice, zoals altijd. Ik ben eigenlijk nogal een gewoontedier als het om mijn ontbijt gaat. De ene dag maak ik een groene juice en de andere dag een oranje juice. Voor 1 liter juice heb je nodig:

Een halve komkommer, 300 gram spinazie of 300 gram sla of iets anders groens maar spinazie vind ik het lekkerst, 6 sinaasappels, een halve citroen en 2 centimeter gemberwortel. In de oranje juice vervang ik de komkommer en de 300 gram groene bladeren met een kilo wortelen (winterpeen). Uit een kilo wortelen krijg je exact een halve liter sap.

Omdat ik als ik een juice als ontbijt drink nooit honger heb of krijg tot de middag (soms pas om 14 of 15 uur), lunch ik meestal wat later. Je weet zelf dat als je ’s ochtends brood eet, je meestal zo rond 11 uur wel weer honger krijgt. Dat komt omdat brood snelle koolhydraten zijn, die zorgen voor enorme pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Gevolg: vermoeidheid, honger, en stemmingswisselingen. Als je ontbijt met een juice of smoothie heb je hier geen last van!

Lunch / Diner

Rond half vier was ik pas toe aan mijn Pasta Bolognese met Parmezaanze kaas en als toetje een Aardbei-Banaan yoghurt. Dat noem ik ‘Het Goede Leven’! Zoals ik in de blog van gisteren al uitlegde, heb ik een spirulator, waarmee je heerlijke rauwe pasta kunt maken. Het recept van dit heerlijke gerecht komt in een volgende blog.

Dessert

Als het water je in de mond liep van de foto boven deze blog post, nou dat was dus mijn toetje! Ik heb er even snel een foto van gemaakt om te laten zien hoe het proeft (als dat mogelijk is ten minste!). Ik ben vanochtend naar de markt geweest en heb een kilo rauwe cashewnoten en een kilo aardbeien gehaald. Ik had de cashewnoten en wat dadels en vijgen al in de week gezet voor een ander gerecht, maar ineens kwam ik op het idee voor dit toetje. Ik heb 1 banaan en 4 grote aardbeien met twee eetlepels kokosroom, twee eetlepels cashewnoten, 1 vijg en 2 dadels gepureerd. That’s it! Gegarneerd met twee in stukjes gesneden aardbeien en wat verse munt uit de tuin. Easy does it!

Tussendoortje

Straks ga ik weer honger krijgen. Voor dat moment heb ik dadels, vijgen, bananen en appels in huis. je kunt beter niet te veel noten eten, maximaal een handje per dag.

Morgen

Morgen ga ik mijn vrienden John en Renske de hele dag helpen verhuizen naar hun nieuwe centrum Zonnewijzer. Dat betekent dat ik vooruit moet denken als het om eten gaat. Dat ga ik straks doen. Zo maak ik een rauwe mayonaise van de cashewnoten die nu in de week staan en ga ik met noten en gedroogd fruit en wat rauwe cacao poeder wat candy bars maken. Dit dieet kost tijd, maar echt waar, dat krijg je dubbel en dwars terug. Over een paar weken slaap ik nog maar 5 à 6 uur op een nacht. Meer heb ik dan niet nodig, omdat mijn lichaam niet meer al die slaap nodig heeft om te ontgiften. Zo handig!

Veel liefs, Tanja

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.