Vlak voordat mijn kinderen weer gebracht zouden worden door hun vader (we zijn gescheiden, wonen vlakbij elkaar en hebben co-ouderschap), had ik nog tijd voor een pittige MBSR 2 van Dokter Lynn Rossy, die ik de vrouwelijke Jon Kabat Zinn noemde, eergisteren.

Dokter Lynn is een meester in je begeleiden door je yoga sessie heen. Ze is mild en vriendelijk en geeft precies weer wat je zou kunnen voelen (een stretch aan je rechterkant, vermoeidheid in je schouders, versnelde hartslag, etc). Dit is het mooie van een mindfulle levenshouding in mijn optiek. Moment tot moment gewaar zijn van wat er is, bijvoorbeeld in je lijf, zoals pijn, ongemak of andere sensaties. Deze benoemt zij en dat heeft als gevolg dat ik me heel vertrouwd voel in haar handen. Ik durf me over te geven en dat had ik ook wel echt nodig vandaag. De sessie was namelijk best pittig en ik moest veel houdingen gedurende langere tijd vasthouden. Dit zorgt voor vermoeidheid en soms een versnelde hartslag. Ik vond het een heerlijke sessie waar ik zeker naar terugkeer!

De kinderen kwamen op een moment dat ik aan het einde van de sessie was. Mijn yogamatje lag er nog en mijn kinderen waren geïnteresseerd in mijn work-out van vandaag en zodoende heb ik met hen wat poses gedaan, zoals downward dog, child’s pose en warrior. Ze vonden het erg leuk. Ik bedenk me dat yoga ook iets is wat ik in de toekomst steeds meer met de kinderen kan gaan doen. Ze zien het mij doen en blijkbaar werkt dat aanstekelijk!

Hopelijk tot morgen en leuk om wat van je te horen (hier beneden kun je eventueel je berichtje achterlaten!)

Liefs, Tanja

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.