Zevende dag raw! De week is omgevlogen en ik kan haast niet geloven dat ik zo redelijk eenvoudig ben omgeswitched naar een dieet van volledig rauwe voeding na zo veel maanden geleefd te hebben op uhm… minder gezond eten. Zullen we maar zeggen. Ik heb natuurlijk al wel behoorlijk wat ervaring, ben goed voorbereid en ken de recepten en bereidingswijzen. Ik heb de meeste recepten zelf bedacht. Puur omdat ik niet goed ben in het volgen van aanwijzingen in boeken. Of het maken van aanwijzingen. Dat ik al zo veel recepten heb kunnen maken, is dus een klein wonder. Ik moet nu alles afwegen en meten en meestal flikker ik gewoon de hele bende bij elkaar en komt het gewoon goed. Nu moet alles met beleid. Dat is weer eens wat nieuws voor deze intuïtieve kokkin!

Net als een kleine week geleden heb ik vandaag een heerlijke schotel spaghetti bolognese gemaakt met parmezaanse kaas. Dit is niet alleen een fijn lunchgerecht, maar ook een lekkernij die je je gasten bij een diner heerlijk kunt voorschotelen. Ze zullen er van smullen. Gegarandeerd! Ik eet soms wel dagen achter elkaar rauwe spaghetti en verzin allemaal diverse rauwe sauzen om er doorheen te doen. Zo veel variaties mogelijk dat je je niet zult vervelen tijdens deze challenge!

 

Recept Rauwe veganistische Spaghetti Bolognese met parmezaanse kaas

Ingrediënten:

 • 3/4 ongeschilde, biologische of goed schoongeboende courgette
 • 150 gram Italiaanse wokgroenten
 • 1 grote tomaat
 • 2 eetlepels kokosroom (ik gebruik die van Go-Tan, what’s in a name 😉 , maar hij is ook echt superromig!!)
 • teentje knoflook
 • Italiaanse kruiden
 • himalaya zout
 • versgemalen peper
 • edelgistvlokken
 • amandelmeel
 • kmoflookpoeder

Bereiding Pasta:

In de blog die ik schreef over de goede voorbereiding op een raw food dieet vorige week, vertelde ik al dat ik een spirulator heb. Een vrij goedkoop apparaatje waarmee je onder andere zeer smaakvolle, rauwe spaghetti kunt maken. Van driekwart kleine courgette heb ik zodoende vandaag weer spaghetti  gemaakt. Ik zag in de koelkast dat er nog ongeveer 150 gram Italiaanse wokgroenten was overgebleven van gisteren. (Daarvoor in de plaats kun je wat verschillende groenten snijden en pureren, zoals wortel, prei, paprika en eventueel wat zongedroogde tomaat) Deze heb ik samen met een grote tomaat, wat Italiaanse kruiden, beetje knoflook, snufje zout en twee eetlepels kokosroom met de staafmixer gepureerd. Ik en mijn staafmixer zijn dikke vrienden, rauw of niet rauw! Ik heb het geheel handwarm gemaakt in de koekenpan onder continu omscheppen, zodat het niet warmer wordt dan lichaamstemperatuur.

Bereiding Parmezaanse kaas:

Ik heb de pasta geserveerd met zelfgemaakte rauwe Parmezaanse Kaas. Hiervoor gebruik ik edelgistvlokken. Deze kun je krijgen in de natuurvoedingswinkel. Ik vermeng deze vlokken met een beetje amandelmeel, himalaya zout en knoflookpoeder. Zo krijg je precies de textuur en de ‘bite’ van Parmezaanse kaas. Zo lekker! Ik had nog wat in de dehydrator geroosterse zonnebloemtpitten liggen waarmee ik het geheel heb gegarneerd. Maar je kunt ook andere nootjes, pitjes of bijvoorbeeld pijnboompitten gebruiken. Ik heb het geheel afgemaakt met snoeptomaatjes en verse biologische basalicium. Bon appetit!

Liefs, Tanja


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.