Vandaag hielp ik mijn vrienden, die een nieuw Centrum voor Bewustzijn en Gezondheid hebben in Aalsmeer, met schoonmaken en verhuizen. Het beloofde een drukke, gezellige dag te worden met diverse leuke, gelijkgestemde zielen. Ik was ook erg benieuwd naar hun nieuwe lokatie en vond het leuk om er met Westfrieze buddy’s Ron en Martijn heen te rijden. Omdat ik om half 11 bij de carpoolplaats moest staan en ik ook nog een gigantische tas met rauw eten voor de HELE dag moest voorbereiden, koos ik ervoor om vanochtend een superfijne en ontspannende Mindfulness Yoga te doen. Deze heb ik al vaker gedaan en de variatie tussen aanwezig zijn, ademhaling, kracht, flexibiliteit en balans vind ik zo heerlijk bij deze sessie. Via Yoga Dag 12 van de Challenge kun je de yoga van vandaag meedoen.

We zijn de hele dag druk geweest, maar tussendoor heb ik nog fijne gesprekken gevoerd met de andere helpers. Zo ook een lieve Yoga docente  die het deze dag op zich had genomen om de wc’s te schrobben en dat deed ze met ferve. Ik heb nog nooit zulke schone wc’s gezien. Ik vond het fascinerend om met haar van gedachten te wisselen over yoga en bedacht me wat een transformatie ik heb doorgemaakt in vier weken. Piepend, krakend, tegenstribbelend, huilend, duizelig en misselijk worstelde ik me de eerste dagen door. En nu geeft de yoga me alweer zo veel. Ik voel me soepeler, rustiger en lichamelijk en geestelijk veel meer in balans. Hoewel ik niet elke dag hele sessies zal blijven doen, zal yoa wel een deel van mijn dagelijks ritueel blijven uitmaken. Een zonnegroet, een chair, de boom tijdens het koken, savasanah in bed; allerlei asana’s sijpelen mijn dagelijkse routine door. En ik wil ongeveer drie keer per weer een yoga sessie van drie kwartier blijven doen.

Natuurlijk heb ik zo mijn voorkeur en de sessie van vandaag is daar een van. Mindful yoga, daar wil ik me verder in verdiepen en eerlijk gezegd moet ik dat ook. Ik ben aankomend Mindfulness trainer en onderdeel van de achtweekse training die ik ga geven zijn de Mindful Yoga lessen. Eerder dacht ik nog: “Die skip ik gewoon!” Maar nu kijk ik er naar uit deze lessen zelf te gaan geven.

Liefs, Tanja

 

Photo credits: LenDog64 (Flickr)


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.