Workshop Zelfhypnose

14.00 – 17.00 uur

Een veganistische hypnotiseur die een plaatje van een hamburger deelt.

Is dat raar? Als je er over nadenkt wel.

Maar de waarheid is dat ik regelmatig zo’n hamburger eet. Onder hypnose. En ook een verse Franse baguette met huisgemaakte eiersalade, een punt slagroomtaart met marsepein, een Belgische friet met romige mayonaise en een heerlijke kersenbonbon. Die met het rode knisperende cellofaantje.

Als ik heel veel trek heb in bepaald eten, dat doorgaans niet bekend staat om de gezonde kwaliteit, dan kies ik ervoor deze voedingsmiddelen wel te eten. Alleen doe ik dat niet voor het echie. Ik doe alsof. Maar mijn brein en lichaam denkt naderhand wel dat ik dat gegeten heb en ik heb als gevolg daarvan dus geen trek meer. Ik breng mezelf namelijk eerst onder hypnose voordat ik doe alsof ik het eet.

Zelfhypnose is een trucje dat ik vaker toepas. Bijvoorbeeld als ik niet kan inslapen of moeite heb met doorslapen ’s nachts. Ik gebruik het ook om bepaalde opties mee te onderzoeken. Onder hypnose zet je namelijk je bewuste, denkende mind wat zachter. Technisch gezien zet je de volumeknop van je brein zachter door de frequentie van je hersengolven omlaag te zetten van Bèta naar Alfa.

Klik hier voor meer informatie

Als je brein in standje Bèta staat ben je bezig met normale dagelijkse taken, zoals socializen, logisch nadenken, een probleem oplossen, of een brief schrijven. Onder hypnose zet je de dagelijkse stem van je hoofd zachter naar de Alfa staat. Alfa is als het ware de brug tussen je denkende mind en je onderbewuste. Dat deel van jou dat 95% van de beslissingen neemt in je leven is onbewust. Bijzonder als je je bedenkt dat je denkende, kritische mind maar verantwoordelijk is voor 5% van de beslissingen die je neemt. Door onder hypnose te gaan, vertraag je je eigen hersengolven naar deze Alfa staat, deze brug naar je onderbewuste, zodat je toegang hebt tot dit deel wat voor zo’n groot aspect aan de basis staat van wie jij bent, wat je doet en wat je hebt vergaard in je leven.
.

Kort gezegd breng je jezelf met hypnose van je dagelijkse staat van functioneren naar een staat van ontspanning. En dat doe je vaker, zonder dat je je daarvan misschien bewust bent. Als je bijvoorbeeld dagdroomt, piekert of helemaal verzonken bent in een goed boek of een spannende film. Technisch gezien ben je dan in trance, of onder hypnose. Het is dus een staat van zijn die bekend is voor iedereen, maar waar mensen zich vaak niet bewust naar toe kunnen brengen.

In de workshop van vanavond leer ik jou jezelf onder hypnose te brengen. Ik heb daarvoor diverse technieken die erg goed werken. Zodra je jezelf onder hypnose hebt gebracht, kun je je hypnotische staat voor van alles inzetten:

 • Angsten en stress wegnemen. Zelfhypnose kan een grote en positieve invloed hebben op het terugbrengen van de rust in jezelf. Een zelfhypnose sessie van slechts twee minuten, als je bijvoorbeeld staat te wachten voor de kassa, kan al heilzaam zijn en je volledig terugbrengen in een staat van rust en ontspanning.
 • Genezing en pijnbestrijding. Onder hypnose kun je -mits op de juiste manier gebruikt- het zelfgenezend vermogen van je lichaam activeren. Maar ook pijnbestrijding is een heel vaak toegepaste vorm van hypnose. Als voorbeeld noem ik migraine, wat goed met zelfhypnose te behandelen is. Ik heb daar een specifieke en uitstekend werkende visualisatie voor.
 • Doelen bereiken. Zelfhypnose is bij uitstek geschikt om jezelf in een ontspannen staat te herprogrammeren. Hier is een heel scala van technieken voor, maar een van mijn favoriete is vooruit reizen in je eigen toekomst en deze toekomstige zelf terug halen naar het hier en nu. 

  Klik hier voor meer informatie

  Als je op de link klikt kun je meer lezen over de Groepssessie ‘Kijkje in je toekomst’ die ik regelmatig geef en waar je dit onder hypose kunt ervaren bij mij.
  .
 • Afvallen, stoppen met roken, stoppen of met een andere verslaving zijn goed te behandelen onder hypnose. Als voorbeeld geef ik hierboven het onder hypnose ‘eten’ van favoriete voedingsmiddelen en hoe je dit kunt inzetten om de trek hierin af te laten nemen, zodat je succesvol kunt zijn in het eten van voeding die wél gezond voor je is.
 • Intuïtie en inspiratie. Als je hersenen in ‘Alfa’ staan ben je veel toegankelijker voor inspiratie ‘van boven’ zullen we maar zeggen. Omdat je denkende, logische mind even op stand by staat kunnen je creativieve oplossingen ‘invallen’ voor bepaalde probemen, uitdagingen of vraagstukken die je in je leven tegen komt.
 • Inslapen of doorslapen is een probeem waar de mens van nu met zo veel ‘aan zijn hoofd’ mee te maken kan hebben. Door middel van trance inducerende technieken kun je jezelf leren ontspannen, zodat de slaap veel eenvoudiger komt.
 • Helpen om keuzes te maken. Als je voor een lastig vraagstuk of keerpunt in je leven staat, kun je onder hypnose vooruit reizen in je eigen toekomst. Wel of niet voor jezelf beginnen, je relatie al dan niet beëindigen, die wereldreis maken of toch in dat tussenjaar een taalstudie doen, wel of niet nu aan kinderen beginnen? Er zijn zo veel levensvragen -klein en groot- waar je tegenaan kunt lopen. Door naar je toekomst af te reizen kun je kijken naar wat de gevolgen zijn van beide keuzes op je leven. Dit lijkt acabadabra, maar het werkt echt!

Bonus!

Als bonus leer ik jullie vanmiddag een super eenvoudige techniek om terwijl je staat te praten met iemand je gesprekspartner als het ware ‘onder hypnose’ te brengen, zodat je bijvoorbeeld kunt krijgen wat je wilt. Dit is mijn geheime techniek waarmee ik al duizenden en duizenden euro’s bespaard cq. verkregen heb. Ik verklap hem je in de workshop.

Vanmiddag gaan we een aantal methodes van zelfhypnose aanleren die bewezen effectief zijn gebleken voor de toepassing op bovenstaande gebieden. Ik weet zeker dat je de rest van je leven profijt zult hebben van de technieken die ik je zal aanleren. Ik nodig je dan ook van harte uit en hoop je te zien! Geef je op via het formulier hieronder.

Wanneer? Zaterdag 25 februari 2017 van 14.00 tot 17.00 uur (Nieuwe datum!!)
Waar? De workshop is in Wormer aan het Kalander 29. Er is maximaal plaats voor 10 personen. De thee en biologische lekkernijen staan klaar!
Bijdrage voor deze leerzame middag is slechts € 37,50.

Hopelijk tot dan!
Groetjes, Tanja

Opgeven voor de Workshop 'Zelfhypnose'

7 + 12 =

Opgeven voor de Workshop 'Zelfhypnose'

15 + 10 =

Lees je ook mee?

Een 41-jarige moeder wordt tot haar grote ontsteltenis wakker in een vreemd bed naast een persoon uit het verleden. In het pikkedonker probeert ze zich te oriënteren en komt tot een verbijsterende ontdekking. Ze is in deze vroege ochtenduren terecht gekomen op een plek waar niets is zoals het hoort te zijn. Waar is ze? Welke dag is het? Radeloos gaat ze op zoek naar een weg terug naar huis. Begin HIER met lezen.

Mijn Science Fiction roman online. Elke week een nieuw deel…

Image Woman Stockphoto: Photo ‘Young lady thinking‘ by Konrad Bak (Depositphotos) edited by Tanja

Image dreamcloud scenery Creative Commons: Photo ‘God bless America‘ by Maf04 (Flickr)

Image dreamcloud Hamburger, image by De Vegetarische Slager. Klik de link voor het heerlijke vegetarische recept!