Vrouwen cirkel

Afscheid van je verloren kindje

Vrouwen cirkel: Afscheid van je verloren kindje

 

8 Maart 2017 van 19.30 tot 21.30 uur, lokatie La Yurta nabij Hoorn
Bijdrage: € 12,50,-

Op 23 februari 2016 verloren mijn partner en ik ons zoontje Gaia. Hij kwam ter wereld en overleed enige seconden later. Omdat Gaia ernstig gehandicapt ter wereld zou komen, kozen we voor deze zwangerschapsafbreking. Het is een pijnlijk en bijzonder proces.

Ik heb veel ervaring met zwanger zijn en verlies in elke vorm. Uiteindelijk ben ik gelukkig nog moeder van vier springlevende en fijne kinderen.

Ook als professional heeft zwanger worden, zwangerschap en geboorte altijd mijn aandacht al gehad. Voor mijn Post HBO opleiding Integratieve Psychotherapie studeerde ik af op het onderwerp Hypnose en Geboorte. Als Hypnotherapeut kan ik zwangeren begeleiden en bij de bevalling assisteren met diverse vormen van Hypnose en Ontspanning.

Ik heb zelf veel behoefte gehad om mijn verhaal te delen, maar ik heb daarbij ook gemerkt dat er een taboe zit op het onderwerp ‘Je kindje verliezen’. Want dat is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten als je moeder wilt worden van een mooi, nieuw pasgeboren zieltje. Maar het gebeurt wel en veel. En daarom organiseer ik een Vrouwencirkel en ik nodig julie vrouwen van harte uit voor deze support groep. Want misschien heb jij net als ik ook behoefte om je verhaal te delen, wees dan welkom vanavond. De doelgroep is specifiek voor jou als je:

  • Nooit zwanger bent geweest en rouwt om het kindje dat er nooit zal zijn of nooit is geweest (ongewenste kinderloosheid);
  • Wel zwanger bent geweest, maar door miskraam, vroeggeboorte of abortus je kindje bent verloren;
  • Je kindje bent verloren vlak voor, tijdens of vlak na de geboorte;
  • Je kindje bent verloren tijdens je zwangerschap/ bent bevallen na prenatale diagnostiek (NIPT, combinatietest, vruchtwaterpunctie, vlokkentest, 20-weken echo, of iets anders).
  • Of op een andere wijze afscheid hebt moeten nemen van je ongeboren kindje.

De avond vindt plaats in de beslotenheid, het vertrouwen en de saamhorigheid van een Vrouwencirkel. Een oeroud samenkomen van vrouwen die hun verhaal, vreugde, verdriet en wijsheid met elkaar delen. Alles wat in de cirkel plaats vindt en wordt uitgesproken blijft in deze cirkel.

Wat we gaan doen is onze verhalen met elkaar delen. Daarnaast doe ik een bijzondere geleide meditatie die ons in staat kan stellen contact te leggen met onze ongeboren/ nooitgeboren/ doodgeboren/ overleden kindjes. Ook maken we een kampvuur waarbij we een afscheidsritueel doen.

Wil je er graag bij zijn vanavond, wees dan HARTelijk welkom. Je kunt je opgeven via onderstaand formulier.

Woensdag 8 maart 2017 van 19.30 tot 21.30 uur, Lokatie La Yurta, een prachtige Yurt (een soort ronde, luxe ten) midden in de natuur

Bijdrage: € 12,50

Opgeven voor de Vrouwen cirkel: Afscheid van je verloren kindje

10 + 9 =

Opgeven voor de Vrouwen cirkel: Afscheid van je verloren kindje

3 + 11 =

Image Creative Commons:

  • Photo Lady: ‘In the fire light 3’ by Simon du Vinage (Flickr)
  • Photo Bokeh: ‘bokeh’d sheep (and xmas tree)’ by friol the oil (Flickr)
  • Photoshopped by Tanja