Wil je alsjeblieft even zitten zonder iets. Gewoon jij alleen. We willen dat je je realiseert dat jij dit niet bent. Je denkt dat je leven geen zin meer heeft, dat het alleen nog maar zwart is en dat je geen uitweg hebt. Maar jij bent niet echt. Dat wat jij als jij bestempelt is niet echt. Het is een illusie. Jij bestaat alleen in jouw eigen hoofd. Al jouw problemen bestaan alleen maar in jouw hoofd dat al die gedachten denkt te denken. Het is niet van jou. Ze zijn niet van jou, al die gedachten, maar trekken langs jou.

Weet alsjeblieft dat het allemaal niet echt is. Wie jij echt bent is die grote kracht, die eindeloosheid. Nu je zo volkomen ontredderd bent, kun je niet zien wie je bent. Je bevindt je nu in een tijdloosheid, een ruimteloosheid waarin je afgescheidenheid ervaart. Waarin je een rol speelt. Het toneelstuk van jouw leven. En dat dit zo nu zo zou lopen had je even niet gedacht. Het ging allemaal zo goed. Dacht je. Want dat is wat jouw personage wil: dat het goed loopt. Dat alles loopt zoals gepland. De personage in tijd en ruimte op deze wereld, in deze dimensie wil controle hebben. De dingen moeten zo lopen als jij wilt. Jouw hoofd denkt een plaatje. En jouw leven, jij zelf, jouw omgeving moet aan dit plaatje voldoen. Zo niet… dan is het niet goed. En het plaatje klopt nu even van geen kant. Alsof iemand een steen heeft gegooid door de ruit waarop jouw plaatje stond geprojecteerd. Ineens lagen er alleen maar scherven van wat ooit het perfecte plaatje van jouw leven was. Alles ging zoals het moest. Het plaatje was goed. En nu ligt het aan scherven aan jouw voeten omdat het lot er een steen door heeft gegooid. We willen je laten weten dat de scherven en het plaatje een ding met elkaar gemeen hebben: ze zijn beiden niet waar. Het is een leugen. Jij gelooft in de leugen. Jij gelooft namelijk dat het plaatje goed was en de scherven slecht zijn. En om het allemaal weer goed te laten zijn, jouw leven, jouw perfecte plaatje, moeten de scherven weg, weer gelijmd. Een coherent geheel worden.

Wij zijn hier om te vertellen dat dit niet gaat gebeuren. Zoals het nu is, is het precies zoals het moet zijn. Sommigen vertellen dat het karma is, anderen zeggen dat het in de sterren stond, weer anderen vertellen dat je het over jezelf hebt afgeroepen door The Law of Attraction en er zijn er die zeggen dat je er vast van moet leren. Jij hoort ons dat niet zeggen. Het maakt ons namelijk niet uit. De enige informatie die wij nu naar jou toe willen laten komen is dat het allemaal niet waar is. Wat mensen ook zeggen of denken, het is een leugen. De enige waarheid is dat wat jij altijd al was, dat wat je nu op dit moment bent en dat wat je altijd zal zijn tot aan de eeuwigheid van dingen. Jij bent die eeuwigheid. Tijd- en ruimteloos, jezelf uitbreidend tot aan de oneindigheid en voorbij. In dit moment ben jij. Dat. Altijd. Jij Bent. We zouden willen dat we je dat even konden laten zien, laten voelen, laten ervaren. Al was het maar een milliseconde. Dat we je konden laten zien wie jij werkelijk bent.

Nogmaals; die personage die jij denkt te zijn, dat ben jij niet. Jij bent een illusie. Onwaar. Net als je gedachten, je gevoelens, je omgeving, de mensen om je heen, je geliefden, de wereld. Alles is opgebouwd uit de veronderstelling die de illusie van jouw personage heeft ontwrongen aan haar hoofd. Jij veronderstelt de wereld, de mensen, jezelf. Jij denkt dat je denkt en omdat je denkt dat je bestaat. Maar degene die bestaat omdat je denkt, is de illusie van jouw persoon. Nietsheid. Allesheid. Dat is wat jij bent. Ruimteloos. Tijdloos. Alles is in jou, terwijl jij tegelijkertijd helemaal niets bent. NIETS. De totale nietsheid van wie jij werkelijk bent is zo vol, eindeloos en allesomvattend dat we er tranen van in onze ogen krijgen. De schoonheid van jouw werkelijke zijn is adembenemend.

Dus laat ons het je vertellen. Alsjeblieft. Alles is perfect zoals het is. Jij ook. In deze illusie waar je in leeft als eindeloos wezen van alles- en nietsheid. Dit is nu jouw ervaring. Dit kleine puntje in deze tijd en ruimte. Een puntje. Jouw ervaring. Nu. Als je zou uitzoomen zou je de grote grap ervan inzien. De nietigheid, de onwaarheid, de kolossale, universele grap van jouw leven. Wat er ook gebeurt, wat je keuze ook is; alles is goed. Alles is perfect. Het is niet echt. Dus ga achteruit zitten in de pluchen kussens van de bioscoop des levens en laat het allemaal maar gebeuren. Kijk naar het scherm en zie wat er gebeurt en ontspan je. Slaak een diepe zucht en ontspan jezelf volkomen. Voel hoe alle stress uit je stroomt. Hoe je alle plaatjes, ideeën en gevoelens over wat goed en niet goed is kan loslaten. Hoe je net zo min controle hebt over jouw leven als over de film die zich voor jou op het doek afspeelt. Dit is wat het is. Dit is jouw leven. Deze illusie. Deze film. En enjoy the ride. While it lasts. Want voor je het weet is deze ervaring, in deze dimensie, in deze wereld weer voorbij en herinner je je weer wie je bent. Wie je echt bent. Ontspan. Relax. En enjoy the ride, sweetheart!

Photo credits creative commons: Photo Almost by Kirt Edblom (Flickr.com)

 

 

Ook leuk om te lezen!


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.