In 1997 startte ik met het bouwen van websites. Heel basic met een Yahoo builder geloof ik. Mijn eerste beetje fatsoenlijke website designde ik in MS Paint en die kun je hier nog zien. In 2009 begon ik met The Magic Factory en ik besloot deze te bouwen in een volkomen onbekende wysiwyg-builder. Ik zette er veel content op en de website liep al snel als een trein. Erg leuk om in de loop der jaren bijna vierduizend mensen te hebben mogen verwelkomen op mijn mailinglist.

Het hele grote probleem bleek na enige jaren dat mijn website, hoewel lekker gezellig en kleurrijk druk designed, totaal niet gebruiksvriendelijk bleek voor mobiele gebruikers. En bijna iedereen had tegen de tijd dat het 2012 was, bijna een smartphone of tablet. Dus wachtte ik op een betere versie van mijn webbuilder en hoopte ik daarnaast dat de mensen zouden blijven komen. Dat deden ze, maar het lastig werken in deze builder en het totaal niet responsive zijn van de website, vergalden mijn plezier van het onderhouden van de website.

Ik keek uit naar andere opties. Maar als je zo gewend bent aan een systeem, is het lastig overstappen. Toen ik medio 2013 besloot over te stappen naar WordPress als CMS, zou het nog bijna twee jaar duren (tot nu) totdat ik WordPress onder de knie durfde te gaan krijgen. Alle vorige pogingen waren volledig in het water gevallen, omdat het mij niet lukte WordPress geïnstalleerd te krijgen, of omdat ik  WordPress niet fatsoenlijk kon laten draaien, zodat ik kon starten met bouwen.

Nu is dan eindelijk het grote moment daar dat ik soort van door begin te krijgen hoe het werkt en ook daadwerkelijk iets online weet te krijgen wat er een beetje leuk uitziet. En wat bovenal responsive is voor de mobiele gebruiker!! Ik ben afgelopen vrijdag begonnen met bouwen en nu op dag vier heb ik HEUL VEUL oponthoud, omdat ik meer bezig ben met brandjes blussen en problem solving dan dat ik kan schrijven en ontwerpen. Ik ben op zich vrij vastberaden als ik echt iets wil, maar geduld…. dat ik een werkpuntje ;-). Ondertussen ploeter ik rustig door en zet ik dit (tegen alle tips en adviezen in) alvast online. Want deze website is vooral een probeerseltje om te oefenen voor het echte werk 🙂

Uiteindelijk is het me geluk (ergens begin april) om WordPress onder de knie te krijgen dankzij Adi Purdila. Want als jij ook ploetert met WordPress, mag ik je dan de waanzinnig fijne video tutorial serie aanraden van deze man? Je vindt de tutuorial hier.

Liefs, Tanja <3

Photo credits: Keyboard by Carmem Lucia (Morguefile)


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.