Afgelopen zondag was het tijd om met het hele gezin naar de Oosterse markt te gaan in Beverwijk. Deze is in tegenstelling tot de Zwarte markt volledig gratis toegankelijk. Als je binnenkomt, waan je je in het verre oosten. Stampvol mensen, heel veel voedsel, vers en bereid, schreeuwende markt kooplui, vreemde talen en allerlei bijzondere koopwaar. Ik ging er heen met maar 1 doel: Jonge thaise kokosnoot halen, want dat vind ik zo ongeveer het lekkerste op de wereld. Maar helaas voor mij: Geen jonge thaise kokosnoot te vinden. Helaas helaas. Gelukkig ben ik niet met lege handen thuisgekomen. Bij een kraam kocht ik een kilo rode paprika (omdat ik ook dol ben op paprika) en daar wist de vriendelijke (en zeer bekwame) Arabische marktkoopman mij nog twee courgettes en twee aubergines aan te smeren. Wat ik ermee wilde gaan doen, wist ik nog niet. Totdat ik thuis kwam.

Zoals je waarschijnlijk hebt gelezen, heb ik champignons gemarineerd en ‘geroosterd’ in de droogoven een aantal dagen terug voor mijn pizza-recept. Dit was mij zo enorm goed bevallen dat ik besloot het truckje nog een keer te herhalen, maar dan met deze gekochte groenten. En de zomer begint deze week en met het mooie weer start ook het BBQ seizoen. En BBQ-en kunnen wij Raw foodies ook hoor; met onze droogoven!

Recept:

  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • 1 pot gedroogde tomaten op olie
  • beetje olijfolie, koud geperst
  • desgewenst nog wat keukenkruiden, zoals tijm, rozemarijn, dille, verse basilicum of wat meer oosters getinte specerijen als kurkuma of rode peper

20150616_103753inimini75Bereiding:

  1. Snijd alle groenten in plakjes en doe ze in diverse kommen. Pureer de tomaten met een staafmixer en voeg wat olie en desgewenst wat kruiden en/ of specerijen toe. Naar eigen smaak, dus vergeet niet te proeven 😉 .
  2. Bedek vijf lades van de droogoven met de gemarineerde groenten (2 voor de courgettes, 2 voor de aubergines en 1 voor de paprika) Hiernaast kun je een foto zien van de gesneden en gemarineerde groenten in mijn drogoven
  3. Droog ze 2 x 7 uur op 46 graden en keer ze op de helft van de tijd even om

Als ze klaar zijn, kun je de gemarineerde en geroosterde groenten ruim een week in de koelkast bewaren. Je kunt ze ook invriezen. Het is echter mijn ervaring dat de groenten het beste vers en knapperig uit de droogoven geserveerd kunnen worden, aan je gasten of over een rauwe pizza of salade. Combineert heerlijk met verse kruiden zoals geknipte basilicum blaadjes en pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Liefs, Tanja

Photo credits en copyright: Tanja Ortmans


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.