Je kon er de klok op gelijk zetten. Als ik voorheen had ontbeten met een boterham met roomboter en kaas, een croissantje of een bord pap, had ik binnen 2,5 uur weer echt trek. Mijn maag begon te borrelen en ik had eigenlijk wel weer zin in een maaltijd. En als ik dan weer een maaltijd op had, begon mijn maag 2,5 uur later gewoon weer te knorren. En eigenlijk werd ik daar een beetje gek van. Het was niet alleen het geknor van mijn buik wat me irriteerde, maar het vermoeiende gevoel, zelfs in de ochtend, wat als een fleece deken over me heen kwam na het eten van een ‘standaard’ maaltijd zat me erg in de weg.

Tegenwoordig maak ik 1 liter juice in de ochtend en ik ben DOL op groene juices! Ze zijn niet alleen fantastisch lekker (echt waar!!), heerlijk fris, verzadigend en om mee op te staan is het een enorme oppepper. Die dip die je krijgt na een boterham (de bekende after lunch dip die ik al na het ontbijt kreeg), blijft uit. Sterker nog: Als er nog wat slaperigheid over was na de nacht, kun je er zeker van zijn dat die weg gaat na het drinken van je juice.

Het maken van een juice is niet veel werk, maar natuurlijk kost het even meer als het smeren van een boterham. Maar je krijgt er een hele ochtend rust en fitheid voor terug. Geen geloop naar de koelkast, snuffelen in je keukenkastjes en scharrelen op zoek naar wat te eten tussendoor. Noch jij, noch je buik zal nog aan eten denken. Minimaal tot de lunch en bij mij is het zelfs zo dat ik soms ver in de middag pas weer aan eten denk.

Juicer, sapcentrifuge of slowjuicer?

Ik heb een sapcentrifuge en geen slowjuicer. In een sapcentrifuge wordt het fruit  door een snel ronddraaiende rasp geduwd. Bij een slowjuicer wordt het fruit gemalen en gekneusd alvorens te worden geperst. Dit proces is langzamer (slow) en veel mensen claimen dat hierdoor het sap meer vitaminen en mineralen bevat. Ik weet niet of dit zo is. Ik heb geen ervaring met een slowjuicer, hoewel ik er ooit wel heel graag eentje wil hebben. Het enige dat ik weet is dat ik dezelfde sapcentrifuge (ook wel centrifugaal juicer genoemd) heb als de beide wereldberoemde Juice Experts Joe Cross, van de geweldige, inspirerende, levensveranderende en transformerende documentaire ‘Fat, Sick and Nearly Dead’ die ik al zeker drie keer heb gezien:

 

EN Jason Vale, die ernstig zieke mensen geneest in zijn juice-resort inPortugal en ook een geweldige documentaire heeft gemaakt, genaamd ‘Super Juice Me‘ die ik nu twee keer heb gezien. In deze documentaire worden 8 mensen met 22 ziekten gedurende 28 dagen gevolgd als ze op een juice fast gaan in Jason’s resort. Ongelooflijk wat er dan gebeurt.

De alternatief kanker expert Charlotte Gerson, geneest in haar klinieken mensen van kanker door ze wortel, wortel-appel en groene juices te geven die exclusief worden geperst met een speciale juicer die zowel perst als slow juiced (Norwalk Juicer). Sapcentrifuges zijn hier uit den boze en ik zou je willen aanraden dat als je kanker wilt genezen met juices, dat je 100% het dieet en de regels van het Gerson Diet opvolgt. Meer informatie vind je hier. En wil je fijn van je sokken worden geblazen door deze geweldig intelligente, hoogstaande vrouw, kijk dan dit interview waarin zij haar doortimmerde en ongezouten mening geeft over het ontstaan van kanker en het genezen ervan.

Recept

En dan nu mijn eigenwijze groene juice receptje!

  • 1 komkommer geboend
  • 300 gram gewassen spinazie
  • 2 centimeter gember
  • 1 uitgeperste citroen (ik gebruik van die citroensap in plastic flesjes, ik weet het… niet verantwoord, maar ik recycle mijn plastic wel 😉 )
  • 6 perssinaasappelen (geschild door de juicer halen)

Ik prepareer groenten en fruit, juice alles en maak dan GELIJK mijn juicer schoon. Dat is 1 minuutje werk als je meteen wat water en een borsteltje er doorheen haalt.

Een groene juice in de ochtend zorgt voor een gebalanceerde bloedsuikerspiegel, een fit gevoel, een heldere geest en een vrolijk humeur. Daarnaast geeft het je immuunsysteem een boost, kan het je lichamelijke en/ of geestelijke issues helen en je valt er van af! Is dat niet mooi meegenomen?

Veel plezier met juicen. Tot morgen!

Liefs, Tanja


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.