Lappenmand

Ik kan er omheen draaien, maar de waarheid is dat ik het lichamelijk zwaar heb deze week. De detox is inmiddels achter de rug, maar waar ik nu last van heb is de lichamelijke aanpassing aan rauwe voeding. Al die maanden heb ik alleen maar gekookt voedsel gegeten en heel weinig vezels, groenten en fruit. Mijn spijsverteringskanaal is ontzettend lui geworden en heeft het nu moeilijk met de verwerking van zoveel vezels en nutriënten. Het is echt een ommezwaai voor mijn lichaam merk ik.

Omdat mijn maag en darmen protesteren, wat resulteert in een opgeblazen buik, veel buikpijn en misselijkheid, eet ik minder dan ik zou moeten. Het gevolg hiervan is dat ik te weinig calorieën binnen krijg en duizelig word. Erg duizelig. Donderdag kwam ik ternauwernood thuis nadat ik behoorlijk onwel was geworden in het zwembad waar mijn twee jongste kinderen zwemles krijgen. De rest van de avond heb ik in bed gelegen.

Gisteren ging het iets beter, maar ik had nog steeds buikpijn en at daardoor te weinig. Aan het begin van de avond was ik zo misselijk en duizelig dat ik het laatste gedeelte van mijn trap naar beneden niet redde en dus van de trap viel. Ik ben dus niet alleen behept met buikpijn, misselijkheid en duizeligheid, maar ook met een pijnlijke, blauwe bil. Dat wordt geen toverbal, maar een toverbil dus, de komende dagen!

Raw Food Bliss

Hoewel ik lichamelijk behoorlijk in de lappenmand zit, voel ik me daarentegen geestelijkraw food eyes jpg inmini steeds beter. De mist in mijn hoofd begint weg te trekken en ik voel dat de ‘raw food bliss’ langzaam en stapje voor stapje haar intrede maakt. “Raw Food Bliss?” Hoor ik je denken. Die term verzin ik ter plekke. Ik weet ook even niets beters, maar het dekt de lading van wat er geestelijk met je gebeurt als je overstapt op een dieet van levende, plantaardige voeding.

Ik zie levende voeding als voeding die de zon heeft verlicht en verwarmd en waar al dat licht als het ware in de voeding zit. Omdat je de planten en het fruit niet verhit, blijft dit licht in leven en neem je dit op in je lichaam. Levend eten, is licht eten. Letterlijk en figuurlijk, want het licht van de zon wordt in je cellen opgenomen verteert snel (als je lichaam eenmaal gewend is aan rauwe, levende voeding). Hoe meer je licht eet, hoe lichter je wordt van lichaam een geest en hoe luchtiger je het leven neemt. De grootste bijwerking van een Raw Food Dieet is de Raw Food Bliss: Een blij, vredig, vreugdevol en content gevoel. Met het leven, met jezelf, met de ander, met wat is…. met alles! Kijk maar naar de grote foto hierboven. Dit is een sterk vergrootte dwarsdoorsnede van een grassprietje. De lachende gezichtjes zijn de kanalen waar het water en de voedingsstoffen doorheen lopen. How adorable!

Raw Food Eyes

Een Raw Foodie kun je herkennen aan zijn of haar ogen. Een onmiskenbaar kenmerk van mensen die een dieet van levend en licht plantaardig voedsel eten, is hun stralende ogen waardoor hun ziel licht en helder schijnt. Daarnaast is hun huid glanzend en mooi en dit geeft hun gezichten een prachtige glow. Hierboven heb ik een collage gemaakt van de ogen van vrouwen die zijn overgestapt op een dieet van levende voeding. Ik kan er heel veel over zeggen, maar een foto zegt in dit geval denk ik genoeg. Wat opmerkelijk is, is dat de oogkleur ook kan veranderen bij een Raw Food dieet.

Al deze stralendheid is wat je er voor terugkrijgt als je lichaam eenmaal is gewend aan dit dieet. En daar doe ik alles voor en heb ik alle ongemakken voor over. Met levende voeding ga je zelf meer leven. En met licht in je eten, ga je zelf meer glanzen, stralen en licht geven. Letterlijk en figuurlijk. En wat is dan kortweg de grootste bijwerking van een raw food dieet? Happiness!!!

Veel liefs, Tanja

 

Photo credits: Cross section of a blade of grass are unknown
Photo credits: Before and after raw food eyes: Youtube.com (Photo composed by Tanja)

 

Ook leuk om te lezen!


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.