Na een weekend waarin ik iets over de schreef ben gegaan in mijn dieet (iets gekookt gegeten en gisteren zelfs wat granen) voel ik me niet goed. Al dagen niet. Ik zou willen zeggen dat ik geweldig, perfect en eindbaas ben en zonder een keer te knipperen met mijn ogen weer naadloos van dieet verander. Maar het is gewoon niet zo. En het is zoals het is. In de zomer van 2012 startte ik met mijn rauwe, plantaardige avontuur en dat avontuur kent vele hobbels, terugvallen en weer opkrabbelen.

De weg naar succes is geen rechte lijn naar de top. Dat zal elke atleet en zeker ook elke diëter je kunnen vertellen. Of je nou je eetpatroon veranderd om af te vallen, vanwege gezondheidsproblemen of beiden; wat het ook is, ik ken helemaal niemand die in een keer volkomen succesvol is overgestapt op een High Carb Low Fat raw vegan dieet. Dus als je dit leest en zelf deze transitie probeert te maken en wellicht af en toe struikelt over een patatje of een handje gezouten cashewnoten of misschien gewoon een gestoomde broccoli met kaas; don’t beat yourself up about it. Het gebeurt de besten. Echt.

Mijn naamgenootje Tanya Murphy is ook lid van een Facebook group van rauwe veganisten die elkaar inspireren. Tanya is niet alleen een naamgenoot, maar we zijn ook even oud. Ik kwam vandaag toevallig haar verhaal en video tegen en deze wil ik graag met jullie delen. Ze is inspirerend, omdat ze (net als ik) auto-immuunziekten heeft overwonnen met haar dieet. En omdat ze gewoon hartstikke normaal is. Het is iets in haar verhaal wat me raakte vandaag en wat me weer dat extra zetje geeft om (ondanks de opgeblazen 6 maanden zwanger buik, de buikpijn, de vermoeidheid en het grieperige gevoel) door te gaan.

Ik hou me verder in leven even vandaag met bananen, vijgen en groene juice. Voor de rest heb ik echt nergens zin in. Te veel buikpijn. En ik ken deze buikpijn. Die zit boven midden in mijn buik en ik heb het altijd in de transitiefase naar raw vegan. Voor de bezorgde bekenden van mij: Het gaat over. Echt.

Liefs, Tanja

p.s. Tanya is van oogkleur veranderd en dat gebeurt meerdere mensen die dit dieet gaan volgen. Zoals je ziet op de video zijn haar ogen enorm blauw en stralend. Vooral de bijzonder stralende ogen, horen bij mensen die een raw dieet volgen. Ik ga daar nog een blog aan wijden!

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.