Mijn hele weekend ben ik van hot naar her gecrossed met mijn vier kids. Reuzegezellig … en de Rucola salade uit de schooltuin van Isis die ik gisteren mee had naar de potluck van Centrum Zonnewijzer, viel geloof ik erg in de smaak. Hij was met een half uur op! Aangemaakt met een dressing van rauwe mayonaise, appelazijn, olijfolie, honing en tijm, en de rucola vermengd met appel, ui, tomaat, rozijnen en een pitten en zaden mengsel, werd het een pittige salade met een zoete ondertoon. Fijne combinatie!

Maar vandaag is het einde oefening hier. Ik tol op mijn benen, vanwege de drukke dagen en omdat ik nog steeds alleenstaande moeder ben van vier kinderen in diverse stadia van evolutie (van mama ik wil een boterham, tot mama wil je mijn techniek overhoren tot mama moet Pietje naar zwemles brengen en Klaasje naar korfbal). Superleuk en het mama zijn is absoluut het geweldigste wat me in dit leven is overkomen.

Maar vandaag is het even op. Na het naar school brengen kon ik nog net naar de keuken strompelen om een groene juice te persen. Maar toen vanmiddag mijn buikje begon te knorren, kon ik alleen maar denken aan iets vlugs. Maar alles was zo goed als op. Zucht. Boterham geen optie, dus dan even slim zijn. Dus maakte ik met wat ik nog kon vinden her en der een smaakvolle chocolade milkshake!

Ingredi├źnten chocolade milkshake:

  • 1 banaan
  • half zakje bevroren mango stukjes
  • handje geweekte rozijnen
  • 2 eetlepels kokosroom (Go-Tan kokosmelk)
  • scheutje gekookt water (zodat de mango beetje kan ontdooien)
  • 1 eetlepel rauwe cacao
  • 1 theelepel rauwe vanille poeder
  • 2 theelepels rauwe palmsuiker

Bereiding:

Blenden tot ie smooth is en dan komt de grote barbatruuk. Kheb ‘m even geleend van mijn tweede zoon Otto die met het idee kwam. Als je nou de snoeptomaat bakjes bewaard (ik heb die van de HEMA bewaard), kun je daar heel leuk een milkshake in doen. Zelfs het dekseltje heeft een opening voor een rietje. De foto hierboven is een illustratie hiervan. Omdat ik de foto heb bewerkt nadat ik hem vandaag nam, ziet het bakje er iets gelikter uit dan in werkelijkheid, maar ‘what the heck’, het oog wil ook wat, nietwaar? Drink smakelijk!

Liefs, Tanja

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.