Eckhart Tolle is ongetwijfeld een van de meest inspirerende Westerse leraren van deze tijd die onderwijzen in Bewust Zijn. Aanwezig zijn in dit huidige moment, zonder je te laten afleiden door het drama van alledag. Hij schreef bestseller ‘De kracht van het Nu’ nadat hij zijn ‘ontwaken’ had beleefd op 29-jarige leeftijd.

Als de in Duitsland wonende Eckhart 12 jaar oud is, scheiden zijn ouders. Zijn vader is een wat wonderlijke figuur die er zo zijn eigen leefregels op na houdt. Noem hem een zonderling of een vrije geest. Enige tijd later besluit zijn vader naar Spanje te vertrekken en daar e gaan leven van het beetje spaargeld wat hij heeft meegenomen. De inmiddels 13-jarige puber Eckhart is onhoudbaar op school. Beter gezegd: Eckhart weigert categorisch nog langer naar de Middelbare School te gaan. Zijn moeder is ten einde raad. Wat ze ook probeert, Eckhart wil absoluut niet meer naar school, omdat hij er het nut niet meer van in ziet. Ze weet niets zinnigs meer te verzinnen voor haar rebellerende zoon en besluit hem naar zijn vader in Spanje te sturen. Daar aangekomen vraagt zijn vader wat Eckhart wil, naar school of niet. Daar hoeft hij niet over na te denken en Eckhart verblijft de rest van zijn tienerjaren overal, behalve op school. Wordt vervolgd….

 

 

When the painbody comes, you lose consciousness

 

Photo credits: Dragon by Yetipnotise (Morguefile), adapted by Tanja


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.