Gisteravond kwam ik pas om kwart over tien aan yoga toe. Mijn drie oudste kinderen lagen er nog niet in (het is meivakantie) en ik was doodop. Maar omdat ik geen dag meer wil missen van deze yoga-challenge, besloot ik, zoals ik me had voorgenomen, de sunset yoga te doen van Sean.

Ik weet zeker dat dit een heerlijke set is als de zon onder gaat en je na een werkdag bijtijds tot rust wilt komen. Als je staat te tollen op je benen ’s avonds laat, weet dan één ding: Het is te laat voor deze video. In ieder geval wel voor mij en dat vond ik erg jammer. Sean combineert de yoga houdingen, het rekken, strekken en ademen op een voor mij heel aangename manier. Omdat ik echter zo moe was, heb ik na 20 minuten de video gestopt en ben ik geëindigd met wat grond- en ademoefeningen die ik nog wist van de afgelopen dagen yoga.

Na anderhalve week yoga begin ik er echt aan te wennen. Het doet nog wel pijn en soms ben ik nog wat duizelig en misselijk, maar ik merk dat ik beter word, leniger en dat ik meer kracht heb in mijn lijf. Ik word gespierder, loop rechter en soepeler en ik weet zeker dat ik nog meer baat ga hebben van deze maand yoga-challenge.

Vandaag gaan mijn kinderen weer naar hun vader en hoewel ik een redelijk drukke werkdag heb, omdat ik hard aan het bouwen ben aan mijn zakelijke website, hoop ik vanmiddag tijd te hebben voor de yoga-set van dag 10. Want dat is het vandaag. En vandaag ga ik de MBSR yoga proberen van een arts, die al anderhalve week door mijn hoofd speelt. Ik vond haar wat saai overkomen, maar saai hoeft niet slecht te zijn. Dus ik ga het proberen en hoop dat je mee doet!

Liefs, Tanja

 

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.