Vanochtend ben ik om half zeven opgestaan om mijn yoga te starten. Ik had ietsje spierpijn in mijn bovenbenen en vond dat eigenlijk wel een goed teken! Vandaag wilde ik graag een andere video uitproberen, ook om de variatie er een beetje in te houden en om te kijken hoe mijn lichaam anders reageert. Ik heb de video uitgekozen van een jonge dame die heel vriendelijk en mild les geeft. De les van vandaag is vrij kort, maar 20 minuten met bijna de helft daarvan ademhalingsoefeningen.

Ik heb de child pose en de downward dog afgewisseld en hoewel het lager plaatsen van mijn hoofd dan mijn hart nog steeds vervelend voelt, word ik er niet meer misselijk van.

Tot mijn grote verbazing had ik vandaag heuptechnisch geen moeite met de kleermakerszit. Alleen mijn rechterenkel deed pijn en daarom moest ik mijn rechter onderbeen iets voor me uit plaatsen.

Nadat de video was afgelopen heb ik nog vijf minuten in savasanah gelegen. Dat vind ik een fijne houding. In het Nederlands heeft deze yoga positie de twijfelachtige ‘term ‘lijkhouding’. Je gaat op je rug liggen met je benen uit elkaar en laat deze helemaal slap naar opzij vallen. Je armen leg je ook van je lichaam af met de palmen naar boven. Je ontspant je helemaal en richt je aandacht op je ademhaling. Steeds als je gedachten afdwalen (en dat gebeurt!) kun je mild en vriendelijk gedag zeggen tegen je gedachten en rustig je aandacht weer verleggen naar je ademhaling. Ik heb begrepen dat deze savasanah een zeer louterende yoga pose is en dat sommige mensen blokkades loslaten en er veel emotie kan loskomen. Ik heb dat zelf niet meegemaakt. Maar als het gebeurt, lekker laten zijn wat zich aandient.

Voor morgen kies ik weer een andere (iets langere) mindful yoga meditatie uit. Ik ga speciaal op zoek naar een yoga oefening die overeenkomt met de yoga zoals die wordt gegeven tijdens de MBSR training (Mindfulness Based Stress Reduction) die ik heb gevolgd. Dit is een achtweekse Mindfulness training die wetenschappelijk bewezen zeer effectief werkt tegen stress (depressie, slapeloosheid, etc).

Ik hoop je morgen weer te zien en ik vind het leuk om van je te horen. Onder aan de post kun je eventueel je bericht achterlaten.

Zo, en nu gauw hop hop ontbijt maken voor mijn vier kinderen. Ik ben toch wat achter op schema, maar dat mag de pret van deze laatste schooldag niet drukken. Bijna vakantie!

Liefs, Tanja


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.