Pas om kwart over negen ’s avonds heb ik tijd voor mijn dagelijkse yoga. Het is meivakantie en de kinderen blijven wat langer op. Nadat ik mijn jongste twee in bed heb gelegd, kan ik de yoga doen in de woonkamer met mijn twee oudste (zoons) op de bank, af en toe lachend om mijn kunsten.

Omdat ik erg moe ben, een beetje hoofdpijn heb en eigenlijk met een kop thee op de bank wil, besluit ik een korte, staande yoga video te zoeken. De MBSR komt later nog wel. Ik zoek een video uit van een hippe, gespierde, mannelijke yoga trainer. Het totale uiterste van de zen yogi van dag 3 en 5. Ik hou van dat verschil. Mijn eigen vriend is zowel hippe dude met een zeer commerciële baan als verkoper en een dagelijks mediterende mindfulness trainer. Dat maakt hem juist zo leuk. Het lijkt net alsof ik een relatie heb met twee verschillende mannen; eentje hip en eentje zen.

Ik vond de yoga van vandaag helemaal geweldig. Ik kon goed meekomen en mijn evenwicht bewaren, want poeh… dat was nodig. Sean, deze yoga trainer is van de work-out en ik denk dat ik morgen wel wat spierpijn zal hebben (en jij ook als je met me meedoet 😉 ). Een kwartiertje kost deze yoga sessie, maar je zult je zeker weten erna weer helemaal fit voelen. Zo ellendig als ik me een week terug voelde bij de start van deze challenge, zo goed ga ik me nu voelen. Ik ben zo benieuwd hoe dit verder zal gaan!

Binnenkort heb ik een video interview met Daniëlle, een bevriende yoga docente met een eigen yoga school. Ik ga haar helemaal uitvragen over yoga en alle issues waar je bij een beginnende yoga practice tegenaan kan lopen. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust onder de blog van vandaag. Dan neem ik ze mee voor Daniëlle.

Liefs, Tanja en hopelijk tot morgen bij dag 8!


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.