Vorige week heb ik een achtweekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) cursus afgerond, waarin ik kennis maakte met mindful yoga. Vanwege mijn vooringenomen aversie tegen yoga, kon ik hier niet van genieten. Ik legde gisteren aan mijn Mindfulness trainer uit dat ik zo’n last had van allerlei klachten tijdens de yoga van dag 1 en 2, waarop hij me adviseerde om Mindful yoga te proberen.

Mindful yoga legt de nadruk op volledig aanwezig zijn in het hier en nu, er gaat veel aandacht uit naar de ademhaling en steeds is het advies  om het streven los te laten. Tijdens de yoga beoefening van vandaag met behulp van deze video, herinnerde de yoga lerares me er steeds aan dat ik -als het onbehaaglijk voelt of als ik te hard wil werken voor een yoga pose- ik gewoon een tandje minder mag. Voor en perfectionist als ik is dergelijke informatie erg fijn om te horen.

Deze video was voor mij meteen vanaf de start prettig en gaf me een gevoel van welkom. De cameravoering vanaf de tuin naar de studio en in de studio is subliem, alsmede het geluid en de muziek. Als ad hoc cameravrouw kan ik dit zeer waarderen. De bewegingen werden langzaam uitgevoerd, waardoor ik minder las had van duizelingen en misselijkheid. Als je deze video ook gaat volgen, let er even op dat hij aan het eind ineens over gaat naar video 2 en dat er een stukje oefening wegvalt. Ik heb die oefening gewoon even zelf afgemaakt en daarna de video weer op play gezet.

Omdat mijn heupen ontstoken zijn, vooral rechts, kan ik niet helemaal in kleermakerszit zitten. Het is belangrijk bij deze vorm van yoga dat als ook jij ergens last van hebt, je gewoon de positie kan opzoeken die voor jou het minst belastend is. Niks moet. Het gaat enkel om aanwezigheid in je lichaam, in dit moment, met je ademhaling.

Laat je hieronder weten wat jij er van vond?

Liefs, Tanja

 

Ook leuk om te lezen!


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.