De Zonnegroet is niet voor niets zo’n belangrijke set van yoga asana’s. Het is echt weldadig voor lichaam en geest en ik merk dat het me geestelijk tot rust brengt en lichamelijk versterkt. Het voelt als een meditatie en brengt me net zo in balans als een meditatie doet. Ik heb ervoor gekozen om deze dagen te gebruiken om de Zonnegroet beter te leren kennen en zodoende heb ik de eerste video van gisteren (vier Zonnegroetjes heel langzaam uitvoeren) afgelopen twee dagen gedaan. Daarnaast doe ik gedurende de dag ook soms een Zonnegroet.

Dankbaarheid

De zon schenkt leven op onze planeet en zonder zon zouden wij er niet kunnen zijn. Een gevoel van dankbaarheid toevoegen aan je Zonnegroet, geeft deze een extra dimensie. Dankbaarheid voor de zon, maar ook voor al het andere in jouw leven, dat je wellicht als vanzelfsprekend ziet. Zoals stromend koud en warm water, een bed om in te slapen, een dak boven je hoofd, een auto, een computer en een telefoon.  Waar ben jij allemaal dankbaar voor?

Eind 2007 volgde ik een ‘Law of Attraction seminar’. Tijdens die seminar kregen we de opdracht om alles op te schrijven waar we dankbaar voor waren. Daar kregen we erg lang de tijd voor en dat bleek niet voor niets. Ik schreef vijf hele pagina’s op met alles waar ik dankbaar voor was op dat moment in mijn leven. Dat kan zoiets kleins zijn als een goede nachtrust. Na vele jaren van doorbroken nachten door de jarenlange nachtvoedingen, sliep mijn toen anderhalf jaar oude dochter ineens de nacht door. Ik voelde me zo dankbaar voor deze heerlijk lange nachten zonder te hoeven ontwaken!

Niet alleen dankbaarheid voor de zon, maar voor alle kleine en grote zaken in je leven, geeft je dag kleur en je Zonnegroet extra kracht.

Morgen ga ik me verdiepen in de 12 Zonnegroet mantra’s die de Zonnegroet nog meer diepgang geven!

Liefs, Tanja

 

Photo credits: Nhím ướt  (Flickr)


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.