Ik heb vier kinderen en die zijn allemaal dol op Raw Food. Ik maak dan ook wel erg lekkere dingen voor ze, zoals taart, ijs, bonbons en …. yoghurt met müesli! Dit recept maak ik zelf als ik weinig tijd heb en toch calorieën nodig heb. Dit recept zit namelijk boordevol vitaminen, mineralen, micro-nutriënten, koolhydraten en vet. Genoeg om mezelf, maar ook mijn kinderen voor de eerstkomende uren te voorzien van brandstof. Het is dus niet alleen voedzaam, maar ook ont-zet-tend lekker! Als je het een gemiddelde yoghurt-enthousiasteling voorzet, zal hij niet in de gaten hebben dat het hier gaat om de veganistische, rauwe variant!

Dit weekend was erg druk met de kinderen en afspraken en zodoende is dit gerecht de reddende engel geweest voor mij!

Banaan-Bosbes yoghurt is supersimpel om te maken, dus ideaal voor drukke moeders met energieke kinderen.

Voor twee flinke porties gooi je de volgende ingrediënten in de blender:

  • 3 bananen
  • 1 zakje bevroren bosbessen
  • sap van een halve limoen (of beetje citroensap)
  • 2 eetlepels kokosroom (ik gebruik die van Go-Tan vanwege de leuke naam 😉 en omdat hier heel veel room op de kokosmelk zit)
  • Scheut gekookt water om de bevroren bosbessen iets makkelijker te kunnen blenden

Dit geheel schenk je in kommetjes of schaaltjes en sprenkelt er desgewenst wat rauwe palmsuiker overheen. Ik gooi er daarna nog een müesli-mengsel overheen van kokossnippers, mango, goji bessen, cranberries, poempoenpitten, zonnebloempitten en hennepzaad.

Probeer zelf maar eens, je zult verstelt staan!!!

Liefs, Tanja

Photo credits and copyright: Tanja Ortmans

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.