Na wat huishoudelijke klussen gedaan te hebben en mijn groene juice van vanochtend te hebben voorbereid, was het tijd voor de ochtendyoga. Ik ontdekte dat Sean Vigue van de Sunrise en Sunset (zonsopgang en zonsondergang) Yoga video’s nog een video voor de ochtend heeft die hij Sunrise 2 noemt. In plaats van MBSR 2 besluit ik deze te doen, omdat ik me goed voel vandaag!

Het eerste kwartier van de video heb ik volgehouden en het was een heerlijke work-out voor mijn nek en schouders die na de enorme drukte van deze meivakantie aardig vast begonnen te zitten. Sean is en blijft een vrolijke instructeur de in ieder geval in deze video er aardig de sokken in had zitten. Het afwisselen tussen de houdingen waarin het hoofd naar beneden is (downward dog, child’s pose, forward fold, etc) en de staande posities ging mij te snel en daarom moest ik stoppen. Mijn hoofd omlaag doen blijft een kwetsbaar punt voor mij (Met 25 jaar voorhoofdsholte ontstekingen, moet ik voorzichtig omspringen met mijn koppie). Zodoende heb ik de oefeningen van vandaag bij de helft van de video afgebroken en ben ik doorgegaan met mijn favorieten: warrior 2, goddess pose staand,ย tree pose, savasanah en goddess pose liggend. Als je net als ik inmiddels bij dag 15 bent aangekomen, weet je inmiddels welke houdingen dit zijn ๐Ÿ˜‰ . Ik vind het echter wel belangrijk om steeds uit mijn comfort zone te blijven gaan en daarom doe ik natuurlijk ook andere yoga houdingen. Waar het zeer doet zit een blokkade en die kan zacht, mild en vriendelijk met yoga worden getransformeerd. En het feit dat mijn lichaam steeds sterker wordt is absoluut een pluspunt.

Tot morgen! Liefs, Tanja


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.