Als iemand me twee weken geleden had gezegd dat ik out of the blue na een droom zou beginnen aan een yoga-challenge van een maand, had ik diegene hartelijk uitgelachen. Ik haat yoga en heb dat altijd gedaan. De eerste dagen huilde ik van losgekomen emotie, frustratie vanwege mijn pijnlijke, stramme lijf, voelde ik boosheid door de confrontatie met mijn er zelf aangegeten vetrollen en zuchtte ik van moedeloosheid als ik dacht aan een maand lang dagelijkse yoga.

Mijn lichaam en geest bleken echter rekbaarder dan ik dacht en ik begon de yoga ook echt leuk te vinden. De duizelingen en misselijkheid namen af en ik werkte mezelf door diverse soorten beginners yoga heen, waaronder mindful yoga. Er kwamen verschillende yoga docenten voorbij met allemaal fijne YouTube video’s en ik ging ook op onderzoek uit naar de oorzaak van al mijn ondervindingen; van mijn emoties tot mijn gebrek aan eetlust.

Vandaag kwam ik pas laat toe aan de MBSR 2 yoga sessie van Dr. Lynn Rossy en het is inmiddels 23 uur ’s avonds terwijl ik dit schrijf. Ik zat niet lekker in mijn velletje bij de start van de sessie en ik wilde eigenlijk helemaal niet. En nu na afloop voel ik me heerlijk ontspannen en heb ik gedurende het bijna uur (ik heb er nog wat oefeningen aangeplakt) alles kunnen laten gaan wat nodig was voor mij om los te laten. In de video is een turtle pose die daar erg goed voor is. Mocht je deze video gaan volgen, adem dan heerlijk uit, laat los en ga steeds dieper in de turtle pose. Je zult merken dat het een enorm ontspannend effect heeft. Ook de liggende Godess Pose (van gisteren) die ik na de savasanah deed voelt voor mij zeer ontspannend en bevrijdend.

En nu is het tijd om te gaan slapen. Yoga voor het slapen gaan is geweldig voor een goede nachtrust. En yoga aan het begin van de dag is goed voor een gebalanceerde dag in ontspanning en vreugde. Ik zou dus eigenlijk twee keer per dag moeten yoga-en 😉

Liefs en tot morgen! Tanja

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.