Ik zit op mijn yogamatje in kleermakerszit dit te schrijven en ook tijdens deze yoga sessie heb ik veel in kleermakerszit gezeten. Degenen die dag 1 en 2 hebben gelezen weten dat dat iets is wat ik niet kon. Mijn rechterheup doet bijna geen pijn meer en het enige dat me ongemak geeft is mijn rechterenkel. Na anderhalve week elke dag yoga heb ik al veel vooruitgang geboekt.

Ik had deze video wat voor me uitgeschoven, omdat mindfulness, mbsr en mbsr yoga erg *gaap* saai kan zijn. Dat saai ook goed is, heb ik de afgelopen maanden gemerkt toen ik een Mindfulness Based Stress Reduction cursus heb gevolgd van acht weken en daarin een enorme vooruitgang zag in mijn humeur, mijn slaapcyclus, mijn zelfvertrouwen en de dagelijkse flow en momentum. Ik had ineens weer passie voor het leven en zin om aan te pakken. Ik heb twee weken lang dagelijks de Bodyscan gedaan van Jon Kabat Zinn (welke ik met jullie zal delen in de volgende challenge, de meditatie-challenge). Jon Kabat Zinn is de grondlegger van de westerse mindfulness en de yogi van deze video; Strata, klinkt echt als een vrouwelijk versie van Jon Kabat Zinn. En dat is een compliment. Jon Kabat Zinn vind ik overkomen als een van de vriendelijkste, mildste mensen. Net als de grondlegger van de mindfulness: Thich Nath Hanh.

De yoga van vandaag is sowieso erg goed voor het kwijtraken van mijn (en jouw?) buikje en het kweken van een bikini body. Maar daar doen we het natuurlijk niet voor hè? ;-). Ook wel een beetje hoor. Ik voel mijn lijf sterker en gespierder worden, en dat voelt goed.

Ik heb na de sessie van vandaag echt het gevoel dat ik (ook al was het alleen maar zittende en liggende yoga) gewerkt heb. En terwijl ik dat schrijf hoor ik de contradictio in terminis, want er is niets aan mindful yoga wat op werken moet lijken. En toch voelt het voor mij als calvinistische Hollander best prettig dat mijn spiertjes aanvoelen alsof er iets is gebeurd! Morgen deel 2 van de mindfl mbsr yoga van Strata!

Liefs, Tanja

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.