Artikel NHD 2014

Artikel NHD 2014

Tanja Ortmans. “Ik wil mensen weer laten stralen”

 

Vrijdag 17 januari 2014

Interview: Arie Bergwerff Foto: Jan Jong Door: Arie Bergwerff Wormer

 

In haar atelier thuis op zolder, met kleurrijke en vrolijke kleding waar je maar kijkt, vertelt Tanja Ortmans (40) enthousiast over haar plannen. Met haar kledinglabel Miss Pippi wil de ZZP’er verantwoord ondernemen én vrouwen weer laten stralen. Als klein meisje al ontwierp ze jurken en was ze creatief bezig. Toch duurde het even voordat ze echt ging ontwerpen.

Ik heb veel liefde voor mensen, wil de wereld een stukje beter achterlaten. Er is heel veel depressive en mensen kunnen zo kleurrijk zijn. Komend vanaf de havo zat ik in dubio: ga ik iets creatiefs doen, of ga ik iets doen met mensen. Het lag en ligt mij allebei na aan het hart. Het werd het laatste. Ze werkte, met enkele managementopleidingen op zak, als hypnotherapeut en zette The Magic Factory op, een bont internetplatform over het waarmaken van dromen inclusief workshops en meditaties. Een heftige periode volgde met scheiding, ziekte en burnout.

“Opeens begon ik te naaien, heel kleurrijk en vrolijk. Pofbroeken uit het victoriaanse tijdperk. De pofbroek is geen rok en geen broek en zwiert om je heen.” Tijdens de cursus Ondernemen Werkt koos ze voor Miss Pippi. “Miss staat voor sierlijk en vrouwelijk. Pippi staat voor Pippi Langkous, onconventioneel, inspirerend, iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren.” Haar kleding zou ze het allerliefste laten produceren in Nepal. Echt maatschappelijk verantwoord ondernemen vanuit een atelier in Nederland. “Ik ben primair ontwerpster, ik kan hele trouwjurken maken.” Volgende week sta ik in Alkmaar met enkele jurken op de trouwbeurs in het AFAS stadion.

Voorlopig wil ik me focussen op Miss Pippi. Eerst met een webshop, daarna wellicht via retaliers.”Af en toe is het spannend, vertelt ze : Gelukkig is er op de cursus dan altijd wel iemand die je overeind helpt. Het is zo een bijzondere groep. We zijn zo verschillend en toch hebben we allemaal dezelfde drive om het te gaan redden. Tanja beseft dat er geld nodig is om haar droom na te jagen. Dus probeert ze lapjes stof te verkopen, een vorm van crowdfunding. “Je moet groot durven denken, zei een van de deelnemers van de cursus. Ik moet creatief zijn er moet geld komen. Het gaat goed komen: het is een inspirerend idee en ik heb een missie.”Om er lachend aan toe te  voegen: “Ik doe mijn best en God doet de rest.” Informatie: 06-28231063

 

Bron: Noordhollands Dagblad Editie Alkmaar e.o. & De Zaanstreek

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *