De hele zomer heb ik me een keer per dag tegoed gedaan aan 1 liter ijs. Meestal voor lunch. Heel decadent zat ik dan in het zonnetje een hele bak ijs weg te werken. Banenenijs, chocoladeijs, rode vruchten ijs met stukjes gedroogde goji bes, kaneelijs met rozijntjes, romig ijs met stukjes noot en cocos, mango citroenijs met sinaasappel… het kon simpelweg niet op. En ook nu de herfst zijn intrede heeft gedaan maak ik nog steeds graag op zonnige dagen een ijsje klaar voor lunch. En omdat dit ijs helemaal gemaakt is van vruchten en geen dierlijke eiwitten en praktisch geen vet bevat, kun je ervan eten zoveel als je wilt. En nog afvallen ook! Graag deel ik een van de ijs-recepten. Dit ijsje van banaan en rode vruchten maakte ik afgelopen week!

Ingrediënten Bananenijs:

  • 1,5 uitgeperste sinaasappel
  • 3 Bevroren bananen (in stukjes ingevroren)
  • Paar stukjes bevroren mango
  • Mespuntje rauw vanille poeder

Ingrediënten Rode vruchtenijs:

  • 1,5 uitgeperste sinaasappel
  • Handje bevroren aardbeien
  • Handje bevroren zwarte bessen
  • Handje bevroren frambozen
  • OF!! Flinke schep gemengde bevroren bosvruchten
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker of palmsuiker (dit is rauw, plantaardig en zeer laag in Glycemie, oftewel deze suikers worden langzaam in het bloed opgenomen

Bereiding:

Bereid eerst het bananenijs en daarna de rode vruchten in een High Speed Blender met ijsfunctie. Daartoe doe je een scheut versgeperste j’us d’orange in de blender en daarop het fruit. Tijdens het blenden in het handig als je een speciale stamper hebt bij je blender waarmee je de vruchten kan aanstampen.

Doe de verschillende kleuren ijs boven elkaar in een groot glas of klein vaasje en garneer met stukjes noot (ik heb hier stukjes walnoot gebruikt), verse besjes en maak af met een blaadje munt.

Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren met diverse ingrediënten. In plaats van sinaasappelsap kun je ook notenmelk of kokosmelk gebruiken. Een eetlepel cashew- of amandelpasta is ook zalig in het ijs. Zo krijg je meer vet binnen en kun je het ijs als avondeten gebruiken. Why not? 🙂 Toevoegen van notenmelk, kokosmelk of notenpasta is heerlijk en het geeft je ijs een iets romigere smaak. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik bananenijs an sich al super romig en verrukkelijk vind!

Eet smakelijk en liefs,

Tanja

 

 

 

 


Deel deze post met je vrienden:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Tanja
Tanja Ortmans (1973) is Metafysicus, Hypnotiseur, Sci-Fi Auteur, Integratief Psychotherapeut, Multidimensional Coach, Designer en moeder van vijf (haar jongste zoon Gaia woont in de hemel). Vanaf haar vroegste jeugd is de ontdekkingstocht naar de multidimensionaliteit van het leven, de reis van de ziel, kwantum fysica en hoger bewustzijn haar grootste passie. Ze woont samen met haar vier kinderen en drie katten, in de buurt van Amsterdam.